| Húsleves lestyános húsgombóccal receptLevesek Hozzávalók: 1 kg. csont, 40 dkg. leveshús ( marha vagy szárnyas), 1 szál petrezselyem, 2 szál sárgarépa, 1 db. vöröshagyma, fél zeller, 1 szem burgonya, só, szemes bors, 20 dkg. csiperke gomba, kis szelet karalábé. A töltelékhez 20 dkg. darált hús, 3 szál lestyán levéllel, só, őrölt fekete bors, 1 db. tojás, 1 db. száraz zsemle, zsemlemorzsa Elkészítés: A zöldségeket megtisztítjuk , - a vöröshagymát megmossuk, de egészben hagyjuk - és a leveshússal együtt feltesszük főni. Időnként lehabozzuk. 20-25 percnyi főzés után a gombát is beletesszük. A kész levestleszűrjük.A gombócokhoz a lestyánleveleket apróra vágjuk, majd az ízesítőkkel együtt összekeverjük a felvert tojással és a vizben áztatott zsemlével együtt. Vizes kézzel gombócokat formálunk, amit zsemlemorzsában megforgatunk. Az újra fővő lében készre főzünk. A zöldségeket külön tálban kínájuk a megfőtt leveshússal együtt. Elkészítési idő: 50 perc A receptet beküldte: varbóc Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |