| Húsleves Rolanita módra receptLevesek Hozzávalók: csirke farhát nyak láb csirkemell(csontos) sárgarépa fehérrépa zöldségzöldje karalábé zeller krumpli fokhagyma vegeta tészta Elkészítés: Hát hallottam már 100fajta verziót hogy kell készíteni,leírom azt ahogyan én készítem! megmosom a húsokat,megpucolom a sok zöldséget és én egyszerre teszek bele mindent a lábasba,itt nem kell mennyiségeket számolni miből mennyit kell rakni. Vízzel ellepem a sok finomságot és főzöm kb 4órán át, Tanácsok: Vigyázni kell rá hogy ne forrjon fel a leves mindig kisebb lángon kell főzni mivel ha már majdnem megfőtt a hús és forr a leves könnyebben szétesik és így zavaros lesz a levesünk,minél tovább főzöm annál finomabb lesz,idő közben ízlés szerint ízesítjük vegetával,sóval esetleg borssal Én külön szoktam megcsinálni a tésztát a leveshez és adagolja mindenki magának a tálból amennyire szüksége van,ezzel is kilehet védeni hogy zavarossá váljon a leves,mert ha sokat áll a tészta benne megázik és szétmállik! Ha habos lesz a leves teteje azt mindig leszedjük róla kanállal mert állítólag az a hab mérgező a szervezetre nézve. A receptet beküldte: Huanita87 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |