| Grastmas zumi (Lóhúsleves) receptLevesek Hozzávalók: 60 dkg lóhús 40 dkg marhacsont 1 db kis kelkáposzta 2 db sárgarépa 1 db petrezselyemgyökér 1 csomó petrezselyemzöld 1 kisebb zeller 1 kisebb karalábé 2 db vöröshagyma 1 db paradicsom 1 db paprika Gyömbér, sáfrány só, bors, és ízlés szerint valamilyen fűszerkeverék Elkészítés: A megmosott húst és csontot hideg vízbe helyezzük és felforraljuk, majd lehabozzuk. Másfélóráig lassan főzzük. A megtisztított, feldarabolt zöldségeket, fűszereket a leveshez adjuk. Lassan főzzük, ízesítjük sóval. A kész levesből kiemeljük a puhára főtt marhahúst és a zöldségeket. A levest pihentetjük, majd merőkanállal merve szitán áttörjük. Levesbetétként a húson és a zöldségeken kívül cérnametéltet főzünk ki hozzá. A receptet beküldte: kiara25 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |