| Barátfülés húsleves receptLevesek Hozzávalók: 4 db tojás, 50 dkg finom liszt, 10 dkg zsír, pirospaprika, 4 gerezd fokhagyma, feketebors, só, 1 db zöldpaprika, 1 db paradicsom, 20 dkg gomba, 20 dkg burgonya, 20 dkg vöröshagyma, 20 dkg zeller, 20 dkg káposzta, 20 dkg fehérrépa, 20 dkg sárgarépa, 50 dkg füstölt sonka, 50 dkg marhanyak, 50 dkg sertéslapocka, 2 adag csirkeaprólék, 1 dl víz. Elkészítés: Az apróra vágott vöröshagymát zsíron megpirítottam, beletettem a kockákra vágott lapockát, bőven megszórtam pirospaprikával. Hozzáadtam a felszeletelt paprikát meg a paradicsomot, végül megsóztam. Egy bő órát rotyogott a lábasban, majd amikor a hús puha lett, az egészet ledaráltam, s a szaftjával elkevertem. Mikor ezzel megvoltam, bográcsot ragadtam, s a szokásos módon húslevest főztem: belepakoltam a megtisztított aprólékot, a marhanyakat, a füstölt sonkát meg a zöldségeket – a gyökérféléket, a zellerszárat egészben, felöntöttem vízzel, sóztam, fűszereztem, és már mehetett is a tűz fölé. Míg a lé lassan rotyogott, összekevertem a tészta hozzávalóit. Jól kigyúrtam, majd félórányi pihentetés után egy milliméteresre nyújtottam. Tenyérnyi darabokra vágtam, s ezekre kanalaztam diónyi adagokat a darált pörköltből. A tészta széleit tojásfehérjével megkentem, s jól lenyomkodva kicsi táskákat formáztam. Azután a levesbe szórtam, s húszpercnyi főzés után tálaltam. Tanácsok: Fenséges, mikor a tányérban a barátfülét elvágva a töltelék szétoszlik a lében! A receptet beküldte: CILUSKA Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |