| Orosz húsleves receptLevesek Hozzávalók: 1 kisebb csülök 20 dkg sertésvese 15 dkg sertéscsont 5 dkg vöröshagyma 25 dkg ecetes uborka 10 dkg gomba 10 dkg zeller 10 dkg sóska vagy spenót 5 dkg fokhagyma 0,5 dl olaj 1 dl tejszín 3 db tojássárgája 2 dkg só, 5 g törött bors 1 csomó zöldpetrezselyem Elkészítés: A csülköt hideg vízben feltesszük főni, és puhára főzzük. Kicsontozzuk, majd metéltre vágjuk. A vesét lapjára fektetjük, hosszában kettévágjuk, belsejéből kivágjuk a vezetékeket, majd megmossuk, és vékony csíkokra vágjuk. A csontot megmossuk, a csíkokra vágott vesével együtt leforrázzuk, majd leszűrjük. A zöldségeket és a gombát metéltekre vágjuk. A vöröshagymát vékony karikákra vágjuk, és olajon üvegesre pirítjuk. Az ecetes uborkát szintén metéltre vágjuk. A pirított hagymához hozzáadjuk a vesét, rövid ideig pirítjuk, majd hozzáadva az ecetes uborkát, a zellert és a gombát, erős tűzön lepirítjuk az egészet. Felengedjük kb. 2 liter főzőlével amiben a csülök főtt, beletesszük a leforrázott sertéscsontot, ízesítjük sóval, fűszerezzük borssal, fokhagymával, és az egészet puhára főzzük. Hozzáadjuk a metéltre vágott sóskát vagy spenótot, valamint a kockára vágott csülökhúst, aztán lassú forralással 10 percig főzzük. Közben a tojássárgákkel összekevert tejszínnel dúsítjuk a levest. Tálalás előtt megkóstoljuk, ha szükséges, utána ízesítjük. Forrón tálaljuk. Tetejét finomra vágott zöldpetrezselyemmel megszórjuk. A receptet beküldte: syria Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |