| Anyu-féle húsleves receptLevesek Hozzávalók: hús (marhacomb, lábszár, nyak, / sertéscomb, / csirkemell stb.) 1 fej vöröshagyma só sárgarépa fehérrépa karalábé krumpli zellergumó zellerszár 1 paprika (bevágva) 1 paradicsom (bevágva) kelkáposztalevél 1-2 gerezd fokhagyma csirkehúslevesbe: borsó, gomba bors pici szerecsendió pici köménymag (őrölt) húsleveskocka Elkészítés: Feltesszük a húst sós vízbe főni egy egész fej hagymával. Lassú tűzön, félig rátett fedővel. A habot leszedjük. Ha félig megfőtt a husi, bezöldségezzük: répa, fehérrépa, karalábé, zellergumó, zellerszár, paprika, paradicsom, fokhagyma, leveskocka, kelkáposztalevél. Fűszerezzük: utánsózás, bors, szerecsendió, kömény. Ha a zöldségek is már majdnem puhák, akkor mehet bele a krumpli (csirkehúslevesbe gomba és a borsó. ) Készre főzzük. A receptet beküldte: _anatha_ Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |