| Sajttekercs snidlingesen receptEgytálételek Hozzávalók: 19 dkg trappista sajt 2 cs. snidling és zöldfűszer 1-1 sárga és zöld húsú paprika 2 csipet szerecsendió 2,5 dl tej 5 dkg vaj 5 dkg liszt 30 dkg krémsajt 4 tojás Elkészítés: A sajtot lereszeljük. A tojásokat kettéválasztjuk. A tepsit kibéleljük sütőpapírral. A vajban világosra pirítjuk a liszttel. Felöntjük a tejjel, hozzáadunk 15 dkg reszelt sajtot, és megolvasztjuk. Beledolgozzuk a tojássárgákat, sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük, és hagyjuk kissé kihűlni. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. Kemény habbá verjük a tojásfehérjét, és a masszába forgatjuk. A tepsibe simítjuk és a sütőben kb. 15 percig sütjük. Kissé kihűtjük. Amíg sül, a paprikát megmossuk, húsát kis kockákra vágjuk. A snidlinget leöblítjük, felaprítjuk. A krémsajtot a paprikával, a snidlinggel elkeverjük, és sózzuk, borsozzuk. A masszát a sült sajtra kenjük és a sütőpapírral feltekerjük. A tekercsre szórjuk a maradék reszelt sajtot, és grillben vagy sütőben addig sütjük, amíg a sajt kissé megbarnul. Elkészítési idő: 40 perc A receptet beküldte: Kiss Ildikó Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |