| Hideg sonkás sajttekercs receptSzendvicsek, szendvicskrémek Hozzávalók: 40 dkg trappista sajt 5 dkg vaj 20 dkg krémsajt 2 tojás l evőkanál mustár só, őrölt bors 15 dkg gépsonka vagy főtt, füstölt hús 1 csokor petrezselyem Elkészítés: A vajat a krémsajttal simára keverjük. Hozzáadjuk a két, villával összetört főtt tojást, a mustárt, sózzuk, borsozzuk. A sonkát nagyon apróra vágjuk és a fölaprított petrezselyemmel együtt a sajtkrémhez, keverjük. A trappista sajtot egy darabban forró vízbe tesszük. Lassú tűzön addig főzzük, míg formálhatóan puha lesz. Ekkor óvatosan kiemeljük és sodrótóval vékony lappá, nyújtjuk. Rásimítjuk a sonkás krémet és fölcsavarjuk. Behűtjük 2-3. órára, majd fölszeletelve tesszük tálra, más sajtfélék társaságában. A receptet beküldte: syria Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |