| Gombás sonkás tésztasaláta receptSaláták, öntetek Hozzávalók: 25dk nagykagyló tészta 25dk gomba 25dk sonka 1 fej vöröshagyma 2 db paradicsom 15dk mozzarella reszelt parmezánsajt 5 dk fenyőmag 1 csokor bazsalikom 3 gerezd fokhagyma 1 csokor petrezselyem olívaolaj balzsamecet fehérborecet só, bors Elkészítés: A nagykagyló tésztát olívaolajos vízben főzzük lecsepegtetjük, és félretesszük. A vöröshagymát finomra vágjuk, olívaolajon pirítani kezdjük. Hozzáadjuk a hagymához a vékony szeletekre vágott gombát sonkát, sózzuk, borsozzuk, pároljuk. A pestóhoz összemixelünk 1 csokor friss bazsalikomot a fenyőmaggal, fokhagymával, kevés sóval és 1 dl olívaolajjal. Ha nem túl krémes a mixelés után, még adhatunk hozzá olajat.A paradicsomot cikkekre vágjuk, a hozzá hasonló méretűre vágott mozzarella sajtot keverőtálba tesszük.Hozzáadjuk a kagylótésztát, a gombát, a sonkát és a pestót, majd alaposan összekeverjük. Meglocsoljuk kevés olívaolajjal, némi borecettel, és néhány csepp balzsamecettel. A receptet beküldte: TyBoR Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |