| Sonkás-gombás karaj receptHúsételek Hozzávalók: 4 szelet karaj 4 szelet főtt sonka 4 szelet sajt 15 dkg gomba 2 tojás 1 fej hagyma só finomra vágott petrezselyem olaj Elkészítés: A hússzeleteket kissé kiverjük, sózzuk, forró zsíron mindkét oldalát megpirítjuk. Kevés vizet aláöntve, fedő alatt puhára pároljuk, majd kikent tűzálló tálba tesszük. Az apróra vágott hagymát a maradék zsiradékon kissé megfuttatjuk, majd hozzáadjuk a szeletelt gombát, amit puhára párolunk. A tojásokat felverjük, beleszórjuk a finomra vágott petrezselymet, sózzuk, majd a gombához adjuk, s addig kevergetjük, míg összeáll. A hússzeletekre fektetünk 1-1 szelet sonkát, elosztjuk rajta a gombás tojást, befedjük 1-1 szelet sajttal. Előmelegített sütőben a sajt megpirulásáig sütjük. Tanácsok: Bármilyen salátával tálalhatjuk. A receptet beküldte: syria Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |