| Sonkás kukoricasaláta receptSaláták, öntetek Hozzávalók: 30 dkg mirelit kukorica 2-2db több féle színű húsos paprika 15 dkg gépsonka 15 dkg majonéz 2 evőkanál tejfől citromlé porcukor őrölt fehérbors mustár só Elkészítés: A fagyasztott, morzsolt kukoricát kevés sós vízben puhára pároljuk és leszűrve kihűtjük. A kimagoztt paprikákat, sonkát kockára vágjuk. A majonézt a tejföllel összekeverjük, citromlével, porcukorral, fehérborssal, mustárral, egy csipet sóval ízesitjük. Beleforgatjuk a kihült kukoricát, sonkát, végül a paprikadarabokat. Tálaláskor sonka és paprikadarabokkal díszitjük. Tanácsok: A mirelit kukorica helyett konzerv kukoricát is használhatunk, akkor még a készitési idő is lerövidül. A húsvétkor megmaradt sonkát a salátához felhasználhatjuk. Elkészítési idő: 20 perc A receptet beküldte: zsozsanna Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |