| Sonkás tepsis karfiol receptEgytálételek Hozzávalók: 1 nagy karfiol 20 dkg zsemlemorzsa (pirítva finomabb) kevés vaj 1 kis doboz tejföl 1 csokor petrezselyem só bors ételízesítő grill zöldség fűszer 1 tojás 1-2 csomag sonka, vagy bacon 20 dkg reszelt sajt (ha a fele füstölt, még finomabb) Elkészítés: A karfiolt rózsáira szedjük,majd sós, ételízesítős vízben megfőzzük és leszűrjük. A zsemlemorzsában megforgatjuk a karfiolokat, majd kivajazott tepsibe tesszük, megszórjuk ételízesítővel, grillfűszerrel. A tojást belekeverjük a tejfölbe, majd a sót, borsot is (esetleg zúzott fokhagyma is kerülhet bele), és ezzel a keverékkel leöntjük a karfiolokat. Megszórjuk a felkockázott sonkával (baconnel), apróra vágott petrezselyemmel. Előmelegített, 180 fokos sütőbe toljuk, és kb. 10 perc alatt elősütjük. Majd kivesszük, megszórjuk bőven reszelt sajttal,és további kb. 10 perc alatt készre sütjük. Ha pirul a tetején a sajt, akkor jó. A receptet beküldte: Lolita63 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |