| Sonkás sült paprika receptEgytálételek Hozzávalók: 8 db szép TV paprika 20 dkg gépsonka 1 tojás 1 szelet (teljesôrlés?) kenyér 0,5 dl tej 1 evôkanál tejföl 2-3 gerezd fokhagyma só és törött fehérbors olaj a sütéshez A tetejére: 1 tejföl 1 csokor kapor vagy petrezselyem Elkészítés: A zöldpaprikákat megmossuk, a szár felôli oldalon levágjuk a "kalapot", és az ereket kiszedjük belôle. Kiöblítjük és lecsöpögtetjük. A töltelékhez a kalapokon lévô paprikát leszedjük, apróra összevágjuk, félretesszük. A kenyeret és a sonkát kis kockákra aprítjuk, majd a tojással elhabart tejjel jól összekeverjük. Hozzátesszük a nagyon apróra összevágott, a tejfölt, a zúzott fokhagymát és sóval, borssal ízesítjük. Még hozzátesszük a félretett paprikadarabkákat és az egészet jól összekeverjük. Megtöltjük a paprikákat. Háromujjnyi olajat forrósítunk, s egyenként nagyon óvatosan beletesszük a paprikákat. 5 percig sütjük az egyik, majd 5 percig a másik oldalát is. Kiszedjük, papírtörlôre tesszük, hogy a felesleges olaj felszívódjék, melegen tálaljuk. Ki-ki megöntözi a kaporral (vagy petrezselyemmel) és sóval elkevert tejföllel. Párolt rizst vagy sült burgonyát kínálunk hozzá. Tanácsok: Egyszerű, nagyon jóízű étel, könnyen elkészíthetô. ha nem teszünk bele fokhagymát, akkor brindzával vagy fetasajttal is ízesíthetjük. Elkészítési idő: 30 perc A receptet beküldte: vereskati Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |