| Harcsa paprikásan receptHalas ételek Hozzávalók: 2 kg afrikai harcsafilé 10 dkg húsos szalonna 20 dkg vöröshagyma 1-2 zöldpaprika 1-2 paradicsom 1-2 gerezd fokhagyma őrölt paprika só bors Elkészítés: A húsos szalonnát felkockázzuk és kiolvasztjuk; a zsírjába kerül az apróra aprított vöröshagyma. Ha megpárolódott, beletesszük a kockákra vágott zöldpaprikát és a paradicsomot. Ízlés szerint édesnemes őrölt paprikát szórunk rá, beletesszük a harcsatörzseket. Felöntjük vízzel. Sózzuk, borsozzuk, beletesszük a zúzott fokhagymát. Fél óra alatt készre főzzük. Tanácsok: Köretnek galuska, vagy bármilyen kedvelt tészta megfelel. Ez a mennyiség 4-5 főre elegendő. A receptet beküldte: syria Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |