Tutireceptek.hu fejléc

Afrikai harcsa király... recept

Kategória:
 Halas ételek

Hozzávalók:
Szeletelt harcsa, 4 főre kb 2 kg
Narancs, v.mandarin, és cirtom héja
Só Fokhagyma, szerecsen dió örölt koriander mag. citromlé.

Elkészítés:
A halat jól kimossuk, megtörölgetjük. A citrusféléket durvára őrőljük, a füszerekkel és sóval összekeverjük, jó fokhagymásan.
Szűrőben száraz pácba rakjuk, soronként váltva a halat és a pácfélét. Legalább 1 éjjelre hűtőben.
Sütés forró olajban, lesodorjuk a pácot a halról.
Kisütés után citromléhez kis vizet teszünk, beletörünk fokhagymát, sót.
A sült halat ebbe mártogatva falatozzuk, esetleg pita kenyérrel.

Tanácsok:
Szálkátlan pikkelytelen hal, csak a sütésnél nagyon vigyázzunk, csapkod!

Elkészítési idő: 20 perc

A receptet beküldte: omjazmin


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Folyami rák harcsával » Harcsapaprikás » Kemencés harcsa » Afrikai sertés szelet
» Harcsa pecsenye » Rántott harcsa » Mazsolás-tejszínes harcsa » Tárkonyos harcsa
» Harcsa babérszószban » Afrikai tej » Apatini káposztás harcsa » Afrikai kenyér
» Kapros harcsapaprikás » Gombás harcsapaprikás » Harcsa mustármártással » Afrikai harcsa fehérborban


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.