| Kemencés harcsa receptHalas ételek Hozzávalók: 1 csomag vajas tészta, 1 db tojás, 1 db harcsaderék, 10 dkg cukkini 10 dkg gomba, 1 db paradicsom, 20 dkg grill sajt 1 dl olaj, 2 dkg keményítő, 1 dl tejföl, 5 dkg sajt, só, őrölt bors, ételízesítő, grill és halas fűszerkeverék, pörköltalap. Elkészítés: A kifilézett harcsaszeleteket halas fűszerkeverékkel beszórjuk. Alufóliára ujjnyi vastag cukkinikarikákat teszünk, amit megszórunk grill fűszerkeverékkel. Ráhelyezzük a halszeleteket. Megszórjuk reszelt sajttal és becsomagoljuk. Tepsibe tesszük, és sütőben készre sütjük. Köretként tészta halat készítünk. Az előhűtött vajas tésztát kicsomagoljuk. Kivágunk belőle egy hal formát. Kialakítjuk a fej, farok, felső- és alsóuszony részt. Szemet készítünk neki. Lekenjük tojással. Bemetsszük a hal száját. Ollóval pedig megcsipkedjük a haltestet, kialakítva így a pikkelyeket. 200 fokos gőzös sütőben szép aranysárgára sütjük. A mártáshoz a cikkekre vágott gombát lereszteljük kevés zsíron. A pörköltalapot elkeverjük vízzel, s a gombára öntjük. Tejfölös habarással bekötjük és kiforraljuk. A grill sajtot felszeleteljük. Mindkét oldalát megszórjuk grill fűszerkeverékkel. Kevés olajon megsütjük. A paradicsomot felkarikázzuk, és felváltva a sült cukkinivel körberakjuk a tálat. A paradicsomra ráhelyezzük a grill sajtot. A tál közepére a halszeleteket tesszük. Áthúzzuk a gombás mártással. Mellé kerül a tészta hal. A receptet beküldte: tinendo Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |