| Harcsa babérszószban receptHalas ételek Hozzávalók: 70 dkg harcsa 5 babérlevél 4 cikk fokhagyma 3 evőkanál olivaolaj ecet, só, bors Elkészítés: A megtisztitott halat egy nagy serpenyőbe tesszük. A zúzott fokhagymát összekeverjük fél dl ecettel, fél dl vizzel, 1 evőkanál sóval, 1 mokkáskanál borssal és az apróra tört babérlevéllel. Ráöntjük a halra és felforraljuk. Ekkor lefedjük az edényt és lassú tűzön, közben egyszer megforditva, 10 percig pároljuk a halat. Azután a halat kivesszük és a levét forralással besűritjük. Egy másik serpenyőben felhevitjük az olajat és a hal mindkét oldalát szép barnára piritjuk rajta. Melegen, a mártással leöntve tálaljuk. Elkészítési idő: 30 perc A receptet beküldte: imolaviola Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |