Tutireceptek.hu fejléc

Afrikai harcsa tepsiben recept

Kategória:
 Halas ételek

Hozzávalók:
1 db kb. 1,5kg-os afrikai harcsa,
1,5 dl olívaolaj,
1 evőkanál mustár,
2 gerezd fokhagyma,
2 db babérlevél,
1 teáskanál mustármag,
1 evőkanál Maggi sülthús esszencia,
vegeta,
hal fűszerkeverék,
5 dkg füstölt szalonna.

Elkészítés:
A megtisztított afrikai harcsát sűrűn bedarabolom és egy megfelelő méretű, mély tepsibe teszem úgy, hogy félkört írjon le.
Az olivaolajat egy csészében a mustárral, a fűszerekkel, összemorzsolt babérlevéllel és az összezúzott fokhagymával jól összekeverem.
A füstölt szalonnát csíkokra vágom és a harcsa bedarabolt vájataiban egyenletesen elosztom.
Az olajos keverékkel jól bedörzsölöm a halat, még a maradékot is ráöntöm.
Az egész tepsit alufóliával letakarom, és két órán át hidegre teszem.
/Még jobb, ha egész éjszaka áll./
Közepes hőmérsékletű sütőben letakarva kb. 20 percig sütöm, majd a fóliát levéve további 15-20 percig sütöm, sűrűn locsolgatva az alatta lévő olajjal.


A receptet beküldte: badonyimariaeva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Afrikai harcsa fehérborban » Kapros harcsapaprikás » Káposztás harcsa » Afrikai sertés szelet
» Gombás tarja tepsiben » Harcsa paprikásan » Tepsiben sütött csirkecomb » Finom harcsa
» Kemencés harcsa » Apatini káposztás harcsa » Sajtchips tepsiben » Mazsolás-tejszínes harcsa
» Sajtos karaj tepsiben » Töltött burgonya tepsiben » Gombás harcsapaprikás » Raffaelló tepsiben


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.