| Harcsa almás-mustáros szósszal receptHalas ételek Hozzávalók: 4 személyre: 1 fej hagyma 30 dkg savanykás alma 30 dkg sóska 1 piros chilipaprika 4 harcsaszelet (á 20 dkg) 1,5 dl száraz fehérbor 1 teáskanál mustármag 5 szem bors 1 evőkanál olaj 2 dkg vaj 1 dl tejszín 1 evőkanál dijoni mustár Elkészítés: Előkészítés: A hagymát meghámozzuk, felaprítjuk. Az almát meghámozzuk, negyedekre vágjuk, magházát kiemeljük, húsát felszeleteljük. A sóskát megmossuk, szárát lecsípjük, a chilipaprikát megtisztítjuk, és mindkettőt csíkokra vágjuk. A halat leöblítjük, felitatjuk róla a nedvességet, enyhén sózzuk-borsozzuk. Elkészítés: Nagy kuktaedényben felforralunk negyed liter vizet a borral, a mustármaggal és a szemes borssal. A halfiléket bekenjük olajjal, és egymás mellé a kukta párolóbetétjére helyezzük. Lefedjük, és 8–10 percig pároljuk, majd a halat alufóliába csavarjuk, és a sütő legkisebb fokozatán melegen tartjuk. Serpenyőben felforrósítjuk a vajat, a hagymát és az almát 6 percig állandóan kevergetve megpároljuk benne. Másfél deci párolófolyadékot öntünk hozzá, és kissé besűrítjük. Hozzáadjuk a tejszínt, a mustárt, és együtt felfőzzük, sóval-borssal ízesítjük. A sóska és a chilipaprika felét belekeverjük a mártásba, és a halra öntjük. A maradék sóskát a tetejére szórjuk. Köretként sós vízben főtt burgonyát kínáljunk. A receptet beküldte: elvira1 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |