| Csirkecomb almaszósszal receptHúsételek Hozzávalók: 10 db csirkecomb (fejenként 1 db) Tetszés szerinti szárnyas fűszerek,( sajátkeverésű is lehet) 3 közepes fej vöröshagyma 3 közepes alma 3 dl almaecet 20 dkg barna cukor ½ csokor kakukkfű (szárított is lehet) 2 teáskanál reszelt torma (üveges is lehet) só, fehérbors, tepsi kikenéséhez olaj, sütőpapír, fonal Elkészítés: A megmosott és konyhai papírtörlővel megtörölgetett csirkecombokat a fűszerkeverékkel bedörzsöljük, majd olajjal megkent tepsibe fektetjük. Megsütőben 45 percig sütjük. A vöröshagymákat apróra felkockázzuk. Az almákat négy felé vágjuk, magházukat kivágjuk, húsukat feldaraboljuk. Az almadarabokat a vöröshagymával az ecettel és a cukorral felforraljuk, majd 10-15 percig főzzük. A kakukkfű leveleket kevés kivétellel lecsipegetjük, az almaszószba vegyítjük, és további kb. 5 percig főzzük. Sóval, borssal, reszelt tormával ízesítjük. A combokat kivesszük, és tálon hűlni hagyjuk. Tetszés szerint a csontnál sütőpapír csíkkal körbetekerjük és színes fonallal megkötjük. A félretett kakukkfűlevelekkel díszítjük. Az almaszószt külön kínáljuk. A receptet beküldte: Polli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |