| Joghurttorta eperszósszal receptSütemények, édességek Hozzávalók: 3 pohár natúr joghurt 3 dl tejszín 2 evőkanál zselatin 3 evőkanál cukor 1 csomag vaníliás cukor 50 dkg eper fél citrom leve 3 evőkanál eperdzsem 3 szál friss citromfű Elkészítés: Szórjuk a zselatint egy kis tálkába, öntsünk rá 3-4 evőkanál hideg vizet és hagyjuk állni pár percig. A joghurtot szintén öntsük egy nagyobb fém tálba, tegyük hozzá a cukrot és a vaníliás cukrot, és a beáztatott zselatint. Tegyük vízgőz fölé és langyosítsuk meg, utána vegyük le a tűzről és kevergessük addig, míg a zselatin teljesen elolvadt. Hagyjuk kihűlni, majd keverjük hozzá a kemény habbá vert tejszínt és az apróra összevágott citromfű leveleket. Öntsük joghurt tortaformába, és tegyük a hűtőszekrénybe megdermedni. Az eperszószhoz tegyük egy tálba a megmosott eperszemeket, kanalazzuk rá az eperdzsemet. Ízesítsük citromlével, majd kézi mixerrel pürésítsük. A kész tortát borítsuk ki a formából, és csorgassuk meg az eperszósszal. A receptet beküldte: csorieva Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |