| Hamisgulyás... receptLevesek Hozzávalók: 50 dkg burgonya 10 dkg v.hagyma 25 dkg s.répa 10 dkg f.répa (gyökér) 10 dkg zellergumó 2 gerezd fokhagyma 1 kk. pirospaprika 1db paradicsom 1 db zöldpaprika só, bors,kömény(mag)fél cs.petrezselyemzőld. kevés olaj, dinszteléshez Elkészítés: A zőldségeket megpucoljuk, mossuk daraboljuk. A burgonyát hámozzuk, mossuk, és kockákra vágjuk. Vöröshagymát apró kockára vágjuk, és olajon megdinszteljük. Mielőtt pirúlna, rádobjuk a zöldségeket,paradicsomot-z.paprikát darabolva. fűszereket és tovább dinszteljük. Ha kezd puhulni, rádobjuk a burgonyát és egy kevés pirospaprikát. Együtt pároljuk 5 percet, és felöntjük annyi lével, ami bőven elfedi. Készre főzzük, és a petrezselymet apróra vágva, megszórjuk a tetejét. Jó étvágyat!! Tanácsok: Ha sűrübb ételt szeretnénk belőle készíteni, tehetünk hozzá tarhonyát, csurgatott tésztát. Elkészítési idő: 35 perc A receptet beküldte: Donyta Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |