| Pontyhalászlé receptLevesek Hozzávalók: fejenként 25-30 dkg ponty, 1-1 db fej és farok 1 nagy fej vöröshagyma, őrölt pirospaprika, 1-1 db tv-paprika, paradicsom és csípős paprika. Elkészítés: A felkarikázott hagymát a fejjel és a farokkal addig főzzük a pirospaprikás vízben, míg kellőképp megpuhul és a hús leválik a csontról. Ekkor egy paradicsomprés segítségével áttörjük a halat a hagymával együtt. Az így keletkezett alap léhez adjuk a halszeleteket, paradicsomot és erős paprikát, sózzuk és még 30-40 percig főzzük. Keverni nem szabad, nehogy szétessenek a halszeletek, ehelyett az edényt mozgatjuk. Elkészítési idő: 90 perc A receptet beküldte: varbóc Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |