| Medvehagyma krémleves receptLevesek Hozzávalók: 1 csokor (25-30 db) medvehagyma levél 2-3 közepes burgonya 1 nagy fej hagyma 2-3 gerezd fokhagyma 1 dl főzőtejszín kevés ételízesítő vagy 1 leveskocka kevés olaj só,bors izlés szerint, őrölt szerecsendió Tálaláshoz: tejföl pirított zsemlekockák,vagy levesgyöngy és/vagy reszelt füstölt sajt Elkészítés: A hagymát felkockázom, és kevés olajon megdinsztelem. A nagyjából összevágott medvehagymaleveleket rádobom és megfonnyasztom, párolom kicsit, majd a fokhagyma gerezdeket is bele préselem, összekeverem és elzárom alatta a gázt. Egy másik edényben felteszem főni a felkockázott burgonyát az ételízesítővel és sóval. Amikor megfőtt, anélkül, hogy leszűrném, hozzáteszem a megpárolt medvehagymát, és botmixerrel krémesre dolgozom. Annyi vízzel hígítom, hogy bársonyos, sűrű krémleves állaga legyen. Hozzáadom a sót, a tejszínt, a bgorsot, a frissen reszelt szerecsendiót és összeforralom. Tálaláskor levesgyöngyöt, , vagy pirított zsemlekockát teszek hozzá és egy kkanál tejfölt, esetleg reszelt füstölt sajttal is megszórom. Különleges ízű, finom leves. Tanácsok: Ha az állaga nem lenne elég sűrű, étkezési keményítővel lehet még dúsítani Elkészítési idő: 30 perc A receptet beküldte: Ficánka5 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |