| Hagymás-szilvás pulykamell-filé receptHúsételek Hozzávalók: 8 szelet tenyér nagyságú pulykamell-filé 20 cm póréhagyma 20 dkg bármilyen ehető gomba 30 dkg kimagozott szilva 1 csapott evőkanál fűszerkeverék (vegeta v. delikát) 1 csapott mokkáskanál őrölt bors Olaj Só 15 dkg hóvirág sajt Elkészítés: A pulykamell-szeleteket gyengén (nem túl vékonyra) kiverjük, fűszerkeverékkel megszórva 2 óra hosszat hideg helyen pácoljuk. 4-5 evőkanál olajat egy serpenyőben vagy wokban felforrósítunk, átsütjük a hússzeletek mindkét oldalát, majd az olajból tűzálló tálba szedjük. Az olajban megdinszteljük a szeletekre vágott póréhagymát, megszórjuk borssal, beleadjuk az apró darabokra vagdalt gombát, amikor majdnem megfőtt, hozzátesszük a szilvát, s 1 dl vízzel felöntve átgőzöljük, de csak annyira, hogy szépen egészben maradjon és ne főjön szét. Ezzel a hagymás-szilvás raguval leöntjük a húst, megszórjuk sajtkockákkal és előmelegített 170 fokos sütőben 20 perc alatt összeérleljük. Mazsolás rizzsel tálaljuk. A receptet beküldte: Bártfai Andrea Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |