| Csirkehúsos töltött paprika receptHúsételek Hozzávalók: 8 paprika (piros, sárga, zöld is lehet) 1 evőkanál 10%-os ecet 1 teáskanál cukor 30 dkg gomba 1 evőkanál olívaolaj 1 zacskó (125g) hosszúszemű előgőzölt és vad rizs 20 dkg sült csirkehús (más hús is lehet) 1 csomó újhagyma 1 ág bazsalikom 3 evőkanál majonéz 1 evőkanál Dijoni mustár 1 evőkanál felaprított petrezselyemzöld 1 evőkanál ételízesítő só csipetnyi őrölt bors Elkészítés: A paprikákat hegyes késsel kicsumázzuk. Nagyobb edénybe vizet töltünk. Sóval, ecettel, cukorral ízesítjük, és felforraljuk. Beletesszük a paprikákat, nem túl puhára főzzük, majd lecsöpögtetjük. Közben a gombákat tönkjükkel együtt felaprítjuk. A felforrósított olívaolajon megpároljuk, majd kivesszük. A rizst a csomagoláson olvasható utasítás szerint megfőzzük. Lecsöpögtetjük és hűlni hagyjuk. A sült húst apróra felkockázzuk. Az újhagymát és a bazsalikomot finomra felaprítjuk. A rizst a gombával, a hússal, a majonézzel, a mustárral, a borssal, a hagymával, a petrezselyemzölddel meg a bazsalikommal összekeverjük, és az ételízesítővel fűszerezzük. Végül a masszát a paprikákba tömjük. Kenyérrel fogyasztjuk. Hideg előételnek is kínálhatjuk. A receptet beküldte: MRG Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |