| Hagymakrémleves pirított hagymakarikával receptLevesek Hozzávalók: * 3 fej vöröshagyma * 4 gerezd fokhagyma * 1 szem krumpli * 4-5 dl zöldségleves vagy húsleves (lehet kockából is) * 1,5-2 dl tejszín * kevés vaj vagy olaj * liszt * mustár * bors * só * szerecsendió * Levesbetét: * 2 fej vöröshagyma * liszt * olaj Elkészítés: Kevés vajon vagy olajon megpirítjuk a lisztet, felöntjük a zöldség- vagy húslevessel. Vizet öntünk hozzá, fűszerezzük (só, bors, szerecsendió), belerakjuk az összevágott hagymákat és a krumplit. Mikor megfőtt, leturmixoljuk. Hozzáadunk kb. 1 evőkanál mustárt, és belekeverjük a tejszínt. A levesbetéthez vékony karikákra vágjuk a hagymákat, lisztben forgatjuk meg, majd kisütjük olajban. Tanácsok: Tejfölt is lehet beletenni, kb. 1 evőkanállal. Elkészítési idő: 90 perc Kalóriatartalom: 136 kcal Szénhidráttartalom: 36 gramm A receptet beküldte: Boszi 29 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |