Tutireceptek.hu fejléc

Hagymakrémleves pirított hagymakarikával recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
* 3 fej vöröshagyma
* 4 gerezd fokhagyma
* 1 szem krumpli
* 4-5 dl zöldségleves vagy húsleves (lehet kockából is)
* 1,5-2 dl tejszín
* kevés vaj vagy olaj
* liszt
* mustár
* bors
* só
* szerecsendió
* Levesbetét:
* 2 fej vöröshagyma
* liszt
* olaj

Elkészítés:
Kevés vajon vagy olajon megpirítjuk a lisztet, felöntjük a zöldség- vagy húslevessel. Vizet öntünk hozzá, fűszerezzük (só, bors, szerecsendió), belerakjuk az összevágott hagymákat és a krumplit. Mikor megfőtt, leturmixoljuk. Hozzáadunk kb. 1 evőkanál mustárt, és belekeverjük a tejszínt.

A levesbetéthez vékony karikákra vágjuk a hagymákat, lisztben forgatjuk meg, majd kisütjük olajban.

Tanácsok:
Tejfölt is lehet beletenni, kb. 1 evőkanállal.

Elkészítési idő: 90 perc
Kalóriatartalom: 136 kcal
Szénhidráttartalom: 36 gramm

A receptet beküldte: Boszi 29


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Pirított csirke » Fűszeres pírított aprótök » Újhagymakrémleves » Pirított máj
» Póréhagymakrémleves » Pirított kenyér tojással » Kínai pirított tészta » Pirított karamellás dió
» Pirított fokhagymás saláta » Zöldséges pirított csirke » Pirított mogyorótorta » Pirított gríz
» Vargányás hagymakrémleves » Pirított báránymáj » Pirított tükörtojás » Fokhagymakrémleves másként


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.