| Fokhagymakrémleves másként receptLevesek Reform ételek Hozzávalók: 1 egész fej fokhagyma 2-3 evőkanál olaj, v. vaj másfél csapott evőkanál liszt másfél liter víz !!! 3 dl főzőtejszín só, bors, kakukkfű, szerecsendió 1 csokor petrezselyem 5-5 dkg. Parmezánsajt, Pannonia sajt és Trapista sajt pirított fűszeres zsemlekocka Elkészítés: A felhevített olajban a lisztet megfuttatjuk (nem pirítjuk!), majd fokhagymapréssel belenyomjuk a gerezdeket (de lehet a citromreszelőn is lereszelni). Jól átkeverni de már csak rövid ideig - míg az olaj átveszi a fokhagyma ízét - pirítjuk. Felöntjük a vízzel, jól elkeverjük és hozzáadjuk a tejszint, megsózzuk, hozzáadjuk a fűszereket és addig főzzük, míg felforr. Kész nem kell tovább rotyogtatni. Mikor levettük a tűzről megszórjuk frissen apróra vágott petrezselyemmel, és a tálaljuk. Ki-ki szed magának a levesből, majd a pirított zsemlekockából is, és az előre reszelt és a három féle sajtot összekevert tálból meghinti az adagját ízlés szerint. Elkészítési idő: 30 perc A receptet beküldte: bibed Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |