Tutireceptek.hu fejléc

Pirított csirke recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
2 kisebb csirke
2 kanál liszt
2 kanál zsír
5 dkg vaj

petrezselyemzöld

Elkészítés:
A csirkedarabokat besózzuk,és lisztbe mártva forró zsírban pirosra sütjük.Zsírjából leöntünk,egy kevés vizet öntünk alá,és fedő alatt puhára pároljuk.A húsdarabokat kiszedjük,a lébe belekeverjük a vajat,felfőzzük és a csirkedarabokat visszatesszük bele.Tetejét megszórjuk apróra vágott petrezselyemzölddel.
Pirított krumplival tálaljuk.

Tanácsok:
Jótanács:a vajat semmiképpen ne helyettesítse senki olajjal,mert vajjal lesz igazán finom,jellegzetes ízét az adja!
Gyári csirkéből kevésbé jó,ha lehet falusi,tanyasi csirkét kell használni hozzá,és jó,ha vegyes hús van benne,nemcsak comb és mell.


A receptet beküldte: Rhosyn


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Nyakkendős csirkecomb » Almás-sajtos rakott csirke » Csirkemell lipcsei módra » Tepsis-hagymás csirke
» Kínai illatos omlós csirke » Stragonoff csirke » Csirke vadász módon » Csirkés cukkínis egytál
» Mézes csirke » Sárvári csirke » Csirkejava leves » Majoránnás csirkemellfilé
» Lombardiai göngyölt csirke » Zsályás csirkenyársak » Sűtőtökös csirkemell » Fóliában sült csirke


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.