| Vargányás hagymakrémleves receptLevesek Hozzávalók: 3-4 közepes fej vöröshagyma 1 fej fokhagyma 2 dl tejszín 1 marék szárított vargánya 1 evőkanál liszt 1 evőkanál reszelt parmezán 1-1,5 l húsleves 2-3 evőkanál vaj só bors pirított zsemlekocka reszelt sajt petrezselyemzöld Elkészítés: A hagymákat felszeleteljük, enyhén sózzuk, és a vajon puhára pároljuk. Közben egy másik edényben felmelegítjük a húslevest (vagy elkészítjük 2 kockából). Ha elkészült, beledobjuk a szárított vargányát (nagyon kellemes pikáns ízt és illatot kölcsönöz levesünknek). A megpárolódott hagymát a már megpuhult vargányával, a liszttel és a parmezánnal együtt botmixer vagy turmix segítségével pépesítjük, közben ízesítjük borssal és sóval ízlés szerint (csak óvatosan a sóval, mert a levesben már van). Ezután már csak össze kell a pépet kevernünk a húslével és a tejszínnel, és pár perc alatt készre főzzük. Forrón tálaljuk, a leves tetejére szórjuk a zsenlekockát, a reszelt sajtot, majd végül a felaprított petrezselyemzölddel díszítjük. Jó étvágyat! Tanácsok: A vargányát pótolhatjuk más intenzív ízű és illatú szárított vagy friss gombával. A receptet beküldte: Prügi Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |