Tutireceptek.hu fejléc

Fűszeres pírított aprótök recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
1 kg (5-6 db) zsenge spárgatök vagy cukkíni,
5 dkg vaj,
3 ek. liszt,
2 ek. vágott fűszerzöldség vegyesen (petrezselyem, turbolya, tárkony, snidling),
1 citrom leve, só.

Elkészítés:
Levágjuk a hámozatlan tök (cukkíni) végeit, hosszába kettévágjuk, kanállal kivájjuk a magait, falatnyi kockákra vágjuk, lisztben megforgatjuk. Forró vajban megpirítjuk, előmelegített tálra szedjük, meglocsoljuk citromlével, megszórjuk vágott fűszerekkel. Frissen, sült húsokhoz kínáljuk. (Finom, de én egy kicsit másképpen készítem. A kockákat először meglocsolom a citrommal - így ropogósabb marad. Lecsepegtetem, ekkor jön a liszt. A zöldség változó, többnyire csak petrezselyem és tárkony, de kapor mindig van hozzá.)


A receptet beküldte: dobos


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Fűszeres stangli » Fűszeres vaddisznó » Olasz pirított zöldségek » Fűszeres tea
» Fűszeres sertésborda » Fűszeres kevert kocka » Zöldfűszeres tengeri hal » Fűszeres csirkemellek
» Fűszeres csók » Fűszeres gyümölcsálom » Fűszeres krumplipüré » Pirított mogyorótorta
» Galyasági fűszeres gulyás » Fűszeres keksz » Pirított tükörtojás » Zöldfűszeres rántotta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.