| Pirított karamellás dió receptSütemények, édességek Hozzávalók: (4 főre) 20 dkg dióbél 4 ek vaj néhány ek cukor egy marék szezámmag (elhagyható) Elkészítés: A megpucolt diót néhány percig vízben forraljuk. A leszűrt diót cukorban meghempergetjük. Szétterítve legalább 2 órán át szárítjuk. Egy serpenyőben a vajat megmelegítjük, ebben addig kevergetjük a cukros diókat, míg a cukor rá nem karamellizálódik. Megszórjuk szezámmaggal és átforgatjuk a serpenyőben. Alufóliára borítjuk, a szemeket óvatosan szétválasztjuk egymástól. Tanácsok: Celofánba csomagolva, masnival átkötve, karácsonyi ajándék is lehet:) A receptet beküldte: Rozália Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |