| Pirított fokhagymás saláta receptSaláták, öntetek Hozzávalók: # sok gerezd fokhagyma (ízlés szerint) # 2 dl olaj # vaj vagy margarin a sütéshez # 30 dkg gépsonka vagy tarja # 10 dkg sajt # 1-2 alma # salátakeverék # 1-2 pohár tejföl # oregánó # 1-2 teáskanál méz # fél citrom leve # só # bors Elkészítés: 1 1.) A megpucolt fokhagymákat darabokra vágom, vajon megpirítom úgy, hogy még a salátában finom íze legyen (ne égessük oda). 2.) A fokhagymát és a szaftot belekanalazom az előzőleg összeöntött olaj, citromlé, oregánó és felolvasztott méz keverékébe, majd beleöntöm a tejfölt (tejfölöket, ki mennyire szereti szószosan). 3.) A felaprózott sonkadarabokat barnára pirítom lassú lángon (kb. 15 perc, majd miután lekapcsoltam a lángot, én még egy teáskanál mézzel meg szoktam locsolni). 4.) A salátakeveréket tálba teszem, feljavítom almadarabokkal, sajtdarabokkal, és ízlés szerint, amivel akarjuk (uborka, retek, dió, rukkola...stb.). 5.) Ráborítjuk a megpirult sonkát, erre pedig a szószt. Tanácsok: Pirítóssal vagy pirított kenyérkockákkal tálaljuk. Jó étvágyat! A receptet beküldte: Huncutpanna Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |