| Pirított mogyorótorta receptSütemények, édességek Hozzávalók: 35 dkg földi mogyoró,+ a diszitéshez kb 20 szem,35 dkg porcukor,9-10 tojásfehérje. Krémhez: 3 egész tojás és 4 tojássárgája, 8 ek kristálycukor 2 ek keserű kakaópor, 18 dkg margarin Elkészítés: A hámozott mogyorót megpiritjuk, hogy világos barna legyen. Ha kissé kihültek,két tenyér között görgetve lemorzsoljuk a belső héjától, majd megdaráljuk. A tojás fehérjét kemény habbá verjük a mogyorót, és a porcukrot óvatosan,villával belekeverjük.A tésztát három részre osztjuk,és a margarinna kikent, liszttel meghintett kerek sütőformába öntve egyesével megsütjük.Mintegy 20 perc alatt sűl meg. A krémhez teflonedényben összekeverjük a 3 tojást, a 4 tojássárgáját, a kristálycukrot és a kakaóport. Kis lángon keverjük, amig besűrűsödik. Ha kihült, robotgéppel belekeverjük a margarint. A torta-lapokat megkenjük a krémmel. A kész tortát egész mogyorószemekkel diszitjük, pár órát hütöbe tesszük. A receptet beküldte: csutika100 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |