| Fokhagymakrémlevesem receptLevesek Hozzávalók: 3-4 ek vaj 2 ek finomliszt 3 nagy fej fokhagyma 5 dl főzőtejszín 2-3 l csontleves (lehet tyúkhúsleves is leveskockából) só fehérbors pici reszelt szerecsendió Elkészítés: Vajon az összezúzott fokhagymát megfuttatjuk (nem szabad barnítani), rászórjuk a lisztet, majd fölöntjük a csontlevessel. Fűszerezzük borssal, sóval ízlés szerint, majd kisebb lángon főzzük kb fél óráig. Fölöntjük tejszínnel, összefőzzük még kb 10 percet, és botmixerrel elkeverjük. A cipók tetejét levágjuk, kibelezzük úgy, hogy a belsejében maradjon kb 1,5-2 cm vastagság és belemerjük a levest. Tanácsok: Legkedvencebb levesünk :P A receptet beküldte: valvas Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |