| Kokojsza ( áfonya) leves receptLevesek Hozzávalók: l kg. füstölt tarja vagy csülök, 1 liter áfonya, 1 kiskanál finom só, 2 db. tojás, 2 evőkanál liszt, 3 dl. tej, 2 evőkanál tejfel, 1 csokor zöldpetrezselyem, Elkészítés: A füstölt húst feltesszük főni úgy, hogy a főzőlé azt ellepje. Ha szükséges az elfőtt vizet pótoljuk. Ha a hús megpuhult kivesszük, és kicsontozzuk, daraboljuk. A visszamaradó léhez hozzáadjuk az áfonyát, ha nem eléggé sós, a levest sózzuk. Külön edényben habarást készítünk liszttel, tejjel, tejföllel és csipetnyi sóval, valamint az apróra vágott petrezselyemzöld egy részével. A levest felforrósítjuk, készre főzzük. Tálaláskor a tojás sárgákat tányérba tesszük és erre merjük ki a forró levest.A feldarabolt húst külön is tálalhatjuk. Petrezselyemzölddel megszórva kínáljuk. Tanácsok: Eredeti erdélyi recept alapján ajánlom. Elkészítési idő: 80 perc A receptet beküldte: varbóc Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |