Tutireceptek.hu fejléc

Habos -meggyes recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
35 dkg liszt
4 tojássárga,
20 dkg margarin,
1 kicsi kocka élesztõ,
25 dkg cukor,
1 dl tej.

Elkészítés:
Az élesztõt a tejjel felfuttatom, majd a liszttel, tojássárgával és a margarinnal finom tésztát gyúrok belõle.
Kivajazott tepsipe kelesztem 1 órát majd a tojásfehérjékbõl a cukorral kemény habot verek. Ráteszem a már megkelt tészta tetejére és erre teszem a megmosott, leitatott meggyet. Elõmelegített sütõben 20-25 percig sütöm.
Meggy helyett lehet bármilyen más idény gyümölcsöt használni.


A receptet beküldte: badonyimariaeva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Áfonyás-tejszínhabos torta » Habos-mazsolás túrótorta » Habos túrós sütés nélkül » Habos almás kevert süti
» Francia habos sütemény » Habos likőrfagylalt » Habos lekváros-diós linzer » Diós, habos palacsinta
» Habos gesztenye szelet » Habos-almás sütemény » Habos mákos Ilitől. » Finom krémes habos süti
» Habos-szilvás pite » Kókuszhabos csiga » Habos pogi » Habos torta


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.