Tutireceptek.hu fejléc

Habos -meggyes recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
35 dkg liszt
4 tojássárga,
20 dkg margarin,
1 kicsi kocka élesztõ,
25 dkg cukor,
1 dl tej.

Elkészítés:
Az élesztõt a tejjel felfuttatom, majd a liszttel, tojássárgával és a margarinnal finom tésztát gyúrok belõle.
Kivajazott tepsipe kelesztem 1 órát majd a tojásfehérjékbõl a cukorral kemény habot verek. Ráteszem a már megkelt tészta tetejére és erre teszem a megmosott, leitatott meggyet. Elõmelegített sütõben 20-25 percig sütöm.
Meggy helyett lehet bármilyen más idény gyümölcsöt használni.


A receptet beküldte: badonyimariaeva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Habos epres lepény » Habos túrós » Epres-barackos-túrós-habos » Túróhabos finomság
» Csokoládés-meggyes muffin » Francia habos sütemény » Áfonyás-tejszínhabos torta » Habos-diós házi krémes
» Cseresznyés -meggyes pite » Habos-almás sütemény » Habos raffaelló szelet » Habos mákos lepény
» Vaniliahabos mákos szelet » Habos alma » Update 1 Bögrés-meggyes » Citromhabos piskóta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.