Tutireceptek.hu fejléc

Áfonyás-tejszínhabos torta recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
8 tojás
8 csapott evk. cukor
6 púpos evk. liszt
2 evk. kakaó
2 evk.olaj
pici só
Áfonyás krémhez:
250-300gr áfonya(fagyasztott)
3dl almalé
1 cs. vaniliás puding
3 evk. cukor
Fehér krémhez:
250gr mascarpone(vagy lecsöpögtetett tejföl)
4dl Hulala tejszín
ízlés szerint porcukor,vaniliás cukor

Elkészítés:
A szokásos módon piskótát sütünk egy kerek kapcsos torta formában.
Az áfonyát 2dl almalében főzni kezdjük.
A maradék 1 dl-be belekeverjük a pudingport és a cukrot,s amikor forr az áfonya,beleöntjük,sűrűsödésig főzzük,majd hűlni hagyjuk.
A tejszínt a porcukorral kemény habbá verjük.
A mascarponet,vaniliás cukrot,porcukrot jól kikeverjük és hozzákeverjük még a tejszínhabnak majdnem felét.
A piskótát lapjában 3 részre vágjuk,megkenjük a tejszínes és áfonyás krémmel,a megmaradt tejszínhabot pedig a torta külsejére kenjük és egyenletesen bevonjuk azt.

Tanácsok:
Az áfonyás krém annál jobb,minél sűrűbb.
Ha túl sűrű a piskóta tészta,1-2 evk vízzel lehet hígítani,és ha kisült,lassan fokozatosan hűtsük ki a sütőt,mielőtt kivesszük.
A tejszínt,én 4 evk. cukorral szoktam felverni.
180 fokon sütni.
Szerintem más gyümölccsel is finom lehet.


A receptet beküldte: mongi


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Francia csokitorta* » Narancs-torta » Carambola torta » Túrótorta másképp
» Különleges túrótorta » Narancstorta II. » Deáktorta » Törtmogyorós csokitorta
» Manhattani túrótorta » Őszibarackkrémes torta » Kávékrémes gyümölcstorta » Őszibarack zselétorta
» Kókuszos almatorta » Katica torta » Vaníliakrémes almatorta » Rigó Jancsi torta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.