| Áfonyás-tejszínhabos torta receptSütemények, édességek Hozzávalók: 8 tojás 8 csapott evk. cukor 6 púpos evk. liszt 2 evk. kakaó 2 evk.olaj pici só Áfonyás krémhez: 250-300gr áfonya(fagyasztott) 3dl almalé 1 cs. vaniliás puding 3 evk. cukor Fehér krémhez: 250gr mascarpone(vagy lecsöpögtetett tejföl) 4dl Hulala tejszín ízlés szerint porcukor,vaniliás cukor Elkészítés: A szokásos módon piskótát sütünk egy kerek kapcsos torta formában. Az áfonyát 2dl almalében főzni kezdjük. A maradék 1 dl-be belekeverjük a pudingport és a cukrot,s amikor forr az áfonya,beleöntjük,sűrűsödésig főzzük,majd hűlni hagyjuk. A tejszínt a porcukorral kemény habbá verjük. A mascarponet,vaniliás cukrot,porcukrot jól kikeverjük és hozzákeverjük még a tejszínhabnak majdnem felét. A piskótát lapjában 3 részre vágjuk,megkenjük a tejszínes és áfonyás krémmel,a megmaradt tejszínhabot pedig a torta külsejére kenjük és egyenletesen bevonjuk azt. Tanácsok: Az áfonyás krém annál jobb,minél sűrűbb. Ha túl sűrű a piskóta tészta,1-2 evk vízzel lehet hígítani,és ha kisült,lassan fokozatosan hűtsük ki a sütőt,mielőtt kivesszük. A tejszínt,én 4 evk. cukorral szoktam felverni. 180 fokon sütni. Szerintem más gyümölccsel is finom lehet. A receptet beküldte: mongi Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |