| Francia habos sütemény receptSütemények, édességek Hozzávalók: TÉSZTA: -6db tojás -15dkg porcukor -3 evőkanál fehér vagy vörösbor -3dkg kakaópor -7dkg liszt -1 csomag sütőpor KRÉM: -6dl tej -2 csomag vaníliás pudingpor -4db tojássárgája -25dkg margarin -25dkg porcukor TOJÁSHAB a TETEJÉRE: -4 tojásfehérje -20dkg porcukor -pár csepp ecet Elkészítés: Tészta: 6 tojássárgáját kikeverjük a 15dkg porcukorral,3 e.kanál borral,3dkg kakaóporral.Felverjük a fehérjét kemény habbá és óvatosan hozzá keverjük,majd a sütőporral össze kevert lisztet is hozzá adagoljuk.Sütőpapíros tepsiben(kb.25x40cm)fél óra alatt készre sütjük. Krém: A vaníliás pudingot a 4 toj.sárgájával 2dl tejjel elkeverjük csomómentesre,a maradék 4dl tejet felforraljuk majd hozzá öntjük a pudingot és sűrűre főzzük,kihűtjük.A margarint a 20dkg porcukorral habosra keverem majd hozzá adom részletekben a kihűlt pudingot. A tésztára rákenjük a krémet,hűtőbe tesszük. Hab: 4 tojásfehérjét kemény habbá verjük majd szórjuk bele a 20dkg pcukrot,verjük tovább,majd vízfürdő felett,habverővel verve 20 percig gőzöljük,pár csepp ecetet is tegyünk bele.Addig verjük míg a habverőn csúcsosan megáll a hab.Amikor elkészült kenjük a sütire. Kicsit hűtjük és lehet szeletelni. Elkészítési idő: 120 perc A receptet beküldte: tneksz Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |