| Habos almás kevert süti receptSütemények, édességek Hozzávalók: Hozzávalók: A tésztához: 4 tojás sárgája 8 dkg cukor 10 dkg puha vaj 2,5 dl tej 20 dkg liszt 2 teáskanál sütőpor reszelt citromhéj csipet só A töltelékhez: 1 kg alma 1 evőkanál citromlé méz vagy cukor - ízlés szerint (kb. 2 evőkanál) 1 teáskanál fahéj 4 dkg vaj A habhoz: 4 tojásfehérje 15 dkg porcukor 1/2 citrom leve Valamint: kb. 4 evőkanál sárgabaracklekvár 5 dkg mazsola 5 dkg durvára aprított dió Elkészítés: Elkészítés: A töltelékhez az almákat meghámozzuk, lereszeljük, a hozzávalókkal addig pároljuk, ameddig a leve elpárolog, félretesszük. A tésztához a vajat habosra keverjük a cukorral, a tojások sárgáival, a sütőporral elkevert lisztet és a tejet váltakozva elkeverjük benne. Közepes méretű, kikent tepsibe simítjuk a tésztát, előmelegített 180 fokos sütőben sütjük kb. 20 percig. A tojások fehérjét a citromlével elkezdjük felverni, amikor már jó habos, a cukrot 3-4 részletekben verjük hozzá, keményre verjük. A tésztát baracklekvárral vékonyan megkenjük, rákenjük az almát, megszórjuk a dióval, és a tojáshabbal bevonjuk. A sütőbe visszatoljuk, és további kb. 18-20 percig sütjük, ameddig a teteje halvány rózsaszínűre sül. A tepsiben hagyjuk kihűlni, vizes késsel szeleteljük és tálaljuk. A receptet beküldte: Sirály Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |