Tutireceptek.hu fejléc

Habos-szilvás pite recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
27 dkg liszt
10 dkg vaj
8 dkg cukor
1 db tojás
1/2 citrom leve és héja
1/2 csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
1 evőkanál tejföl
A töltelékhez:
1,2 kg szilva
10 dkg barna nádcukor
1 csomag vaníliás cukor
fahéj ízlés szerint
2 evőkanál búzadara
A tetejére:
5 db tojásfehérje
3 evőkanál porcukor
1 evőkanál citromlé

Elkészítés:
A lisztet tálba szitáljuk, hozzáadjuk a többi hozzávalót, összegyúrjuk, és legalább 1-2 órát a hűtőben pihentetjük. A szilvát megmosva kimagozzuk.

A tésztát, miután eleget pihent, kinyújtjuk, és egy 20x30 cm-es sütőpapírral bélelt tepsibe terítjük, megszórjuk búzadarával. A magozott szilvát elosztjuk rajta, megszórjuk a barna nádcukorral, a vaníliával és fahéjjal.

A tetejére a tojásfehérjét kemény habbá verjük a porcukorral és a citromlével. Az egészet rásímítjuk a tészta tetejére.

Előmelegített sütőben, 190 fokon 25-30 percig sütjük, míg a teteje aranyszínű nem lesz. Miután megsült, vizes késsel szeleteljük.


A receptet beküldte: mese


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sárgabarackos sütemény » Diós-mákos almás pite » Gyümölcsös pudingrétes » Nustángli
» Bágyi Diòs Süti » Mogyorókrémes karikák » Gyümölcsös joghurttorta 2, » Barackos gesztenyepáros
» Házi sport szelet » Skót krémes I. » Nanaimo szelet » Nagyi meggyes pitéje
» Csokoládébevonatos gyümölcsök » Olasz cipó » Római szelet » Formás almás kelesztve


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.