| Habos-szilvás pite receptSütemények, édességek Hozzávalók: 27 dkg liszt 10 dkg vaj 8 dkg cukor 1 db tojás 1/2 citrom leve és héja 1/2 csomag sütőpor 1 csomag vaníliás cukor 1 evőkanál tejföl A töltelékhez: 1,2 kg szilva 10 dkg barna nádcukor 1 csomag vaníliás cukor fahéj ízlés szerint 2 evőkanál búzadara A tetejére: 5 db tojásfehérje 3 evőkanál porcukor 1 evőkanál citromlé Elkészítés: A lisztet tálba szitáljuk, hozzáadjuk a többi hozzávalót, összegyúrjuk, és legalább 1-2 órát a hűtőben pihentetjük. A szilvát megmosva kimagozzuk. A tésztát, miután eleget pihent, kinyújtjuk, és egy 20x30 cm-es sütőpapírral bélelt tepsibe terítjük, megszórjuk búzadarával. A magozott szilvát elosztjuk rajta, megszórjuk a barna nádcukorral, a vaníliával és fahéjjal. A tetejére a tojásfehérjét kemény habbá verjük a porcukorral és a citromlével. Az egészet rásímítjuk a tészta tetejére. Előmelegített sütőben, 190 fokon 25-30 percig sütjük, míg a teteje aranyszínű nem lesz. Miután megsült, vizes késsel szeleteljük. A receptet beküldte: mese Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |