Tutireceptek.hu fejléc

Habos lekváros-diós linzer recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
Tésztához:

15 dkg vaj vagy 10 dkg zsír
40 dkg liszt
10 dkg cukor (v. ennek megfelelő mennyiségű por alakú édesítőszer)
3 tojás sárgája
1 evőkanál tejföl
1/2 cs. sütőpor

Tésztára:

3-4 ek. lekvár
15 dkg dió
2-3 ek. cukor

Tetejére:

3 tojás fehérje
5 dkg cukor

Elkészítés:
A hozzávalókból tésztát gyúrunk, melyet negyed órára beteszünk a mélyhűtőbe, majd kizsírozott-lisztezett tepsibe (25 x 35 cm) reszeljük.
A töltelékhez a diót, a lekvárt és a cukrot összekeverjük és a
tepsiben levő tésztára simítjuk, Előmelegített sütőben 25-30 percig sütjük.
A tojásfehérjéből a cukorral kemény habot verünk és a diós krém tetejére simítjuk, majd annyi időre tesszük vissza a sütőbe, míg a hab egy kicsit megpirul.


A receptet beküldte: Rozália


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Almás-habos sütemény » Finom krémes habos süti » Habos fincsi meggyes » Rácsos-rebarbarás linzer
» Ananászos habos rizs » Epres-habos piskótatorta » Diós linzerkarika » Habos mákos lepény
» Linzerből 4 félét » Túrós-meggyes linzertorta » Cseresznyés linzer » Habos kakaós szelet
» Habos félholdak » Karácsonyi diós linzerke » Gyümölcshabos finomság » Gyümölcshabos torta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.