| Habos lekváros-diós linzer receptSütemények, édességek Hozzávalók: Tésztához: 15 dkg vaj vagy 10 dkg zsír 40 dkg liszt 10 dkg cukor (v. ennek megfelelő mennyiségű por alakú édesítőszer) 3 tojás sárgája 1 evőkanál tejföl 1/2 cs. sütőpor Tésztára: 3-4 ek. lekvár 15 dkg dió 2-3 ek. cukor Tetejére: 3 tojás fehérje 5 dkg cukor Elkészítés: A hozzávalókból tésztát gyúrunk, melyet negyed órára beteszünk a mélyhűtőbe, majd kizsírozott-lisztezett tepsibe (25 x 35 cm) reszeljük. A töltelékhez a diót, a lekvárt és a cukrot összekeverjük és a tepsiben levő tésztára simítjuk, Előmelegített sütőben 25-30 percig sütjük. A tojásfehérjéből a cukorral kemény habot verünk és a diós krém tetejére simítjuk, majd annyi időre tesszük vissza a sütőbe, míg a hab egy kicsit megpirul. A receptet beküldte: Rozália Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |