| Habos isler receptSütemények, édességek Hozzávalók: Tésztához 60 dkg liszt 25 dkg vaj 20 dkg porcukor 2 db tojássárgája 1 csomag sütőpor fél citromból nyert citromhéj 2-3 teáskanál őrölt fahéj Habhoz 4 db tojásfehérje 30 dkg cukor fél dl víz fél citromból nyert citromlé Csokoládémázhoz: 10 dkg tortabevonó 10 ek étolaj Elkészítés: A tészta hozzávalóiból linzertésztát készítünk. Ha szükséges, kevés lisztet vagy vizet adhatunk még hozzá aszerint, hogy túl lágy vagy túl kemény a tésztánk. Hűtőben kissé lehűtjük a tésztát kb. 30 percig. A hűtés után kinyújtjuk 3-4 mm vastagságúra, majd egy kisebb pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk a tésztát. Sütőpapírral bélelt tepsiben, világos színűre sütjük az islereket. A cukrot felfőzzük a vízzel, a tojásfehérjéket felverjük egy csipetnyi sóval, apránként hozzáadjuk a szirupot és a citromlét, majd gőz fölött kb 10 percig verjük tovább a habot. A tésztát tálcákra rakjuk, és a habot csigavonalban rányomjuk a tésztákra. (Vagy rákanalazzuk, így nem olyan szép, de az íze ugyanolyan.) A tortabevonót gőz fölött megolvasztjuk az étolajjal, folyamatosan kevergetve. A korongokat egyesével belemártjuk a híg csokimázba, majd a hab tetejére illesztjük a csokis tésztákat. A receptet beküldte: cicaaa65 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |