| Cseresznyés habos receptSütemények, édességek Hozzávalók: 3 tojás 30 dkg cukor 3 ek langyos víz csipet só 1 cs. vaníliás cukor 25 dkg liszt 2 ek. sütőpor 5 dkg vaj vagy margarin 5 ek tej fél kg cseresznye Elkészítés: A tojások sárgáját a cukor felével és a vízzel habosra keverjük, hozzá adjuk a lisztet és a sütőport, a korábban felolvasztott vajat, a sót és a tejet, jól összekeverjük. Egy közepes méretű, sütőpapírral bélelt tepsibe kenjük a tésztát és 200 fokra előmelegített sütőben 15-20 percig sütjük. Közben a cseresznyét kimagozhatjuk és a tojások fehérjét a cukorral kemény habbá verjük. A cseresznyét ráhalmozzuk a tésztára és a habot elkenjük rajta. A sütő hőmérsékletét 150 fokra csökkentjük és tovább sütjük. Amikor a fehérje kemény akkor kivehetjük a sütőből. Langyosan szeletelhetjük és ehetjük. Frissen a legfinomabb. A receptet beküldte: Lolita63 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |