Tutireceptek.hu fejléc

Habos-rebarbarás sütemény recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
A tésztához:

20 dkg liszt
10 dkg margarin
1 evőkanál kristálycukor

A töltelékhez:

20 dkg barnacukor
2 csomag vaníliás cukor
1,5 dl tejszín
1 csomag vaníliás pudingpor
3 tojássárga
csipet só
6-7 szál rebarbara
1 db alma
15 dkg eper

A habhoz:

3 tojásfehérje
1 csomag vaníliás cukor
3-4 evőkanál porcukor
csipet só

Elkészítés:
A tésztához a lisztet a margarinnal és a cukorral jó összemorzsoljuk.

A tepsit kibéleljük sütőpapírral, majd beleöntjük a tészta alapot, jól lenyomkodjuk. Közepes lángos kisütjük.

A rebarbarát és az almát megpucoljuk, majd apró kockákra felvágjuk. Az epret félbe vágjuk.

Tálba tesszük a cukrot, a vaníliás cukrot, a tojássárgákat, a pudingport, a tejszínt és a csipet só, majd robotgéppel simára verjük. Ezután hozzákeverjük a kockára vágott rebarbarát és az almát, majd óvatosan belekeverjük az epret is.

Az elősütött tésztátára öntjük a gyümölcsös masszát. Ezután visszatesszük a sütőbe, és közepes lángon 45 percig sütjük.

A tojások fehérjét egy csipet sóval elkezdjük habbá verni. Hozzáadjuk a vaníliás cukrot és kanalanként a porcukrot. kemény habot verünk belőle.

A készre sült süteményt kivesszük a sütőből, a tetejére kanalazzuk a kemény habot, majd egyenletesen elsimítjuk. Visszatoljuk a sütőbe, a hőfokot kicsit mérsékeljük, és szép pirosra sütjük.


A receptet beküldte: Rozália


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kakaós-zabpelyhes sütemény » Bögrés-almás sütemény » Túros sütemény » Körtés áfonyás sütemény
» Kevert kakaós sütemény » Duplán citromos sütemény » .Mandulás sütemény » Zabpelyhes sütemény
» Diós sütemény formában » Kókuszos mézes sütemény » Almás-Túrós Sütemény » Diós teasütemény
» Csokis finom sütemény » Dunahullám Sütemény » Egyszerű sütemény » Finom szilvás sütemény


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.