| Habos-rebarbarás sütemény receptSütemények, édességek Hozzávalók: A tésztához: 20 dkg liszt 10 dkg margarin 1 evőkanál kristálycukor A töltelékhez: 20 dkg barnacukor 2 csomag vaníliás cukor 1,5 dl tejszín 1 csomag vaníliás pudingpor 3 tojássárga csipet só 6-7 szál rebarbara 1 db alma 15 dkg eper A habhoz: 3 tojásfehérje 1 csomag vaníliás cukor 3-4 evőkanál porcukor csipet só Elkészítés: A tésztához a lisztet a margarinnal és a cukorral jó összemorzsoljuk. A tepsit kibéleljük sütőpapírral, majd beleöntjük a tészta alapot, jól lenyomkodjuk. Közepes lángos kisütjük. A rebarbarát és az almát megpucoljuk, majd apró kockákra felvágjuk. Az epret félbe vágjuk. Tálba tesszük a cukrot, a vaníliás cukrot, a tojássárgákat, a pudingport, a tejszínt és a csipet só, majd robotgéppel simára verjük. Ezután hozzákeverjük a kockára vágott rebarbarát és az almát, majd óvatosan belekeverjük az epret is. Az elősütött tésztátára öntjük a gyümölcsös masszát. Ezután visszatesszük a sütőbe, és közepes lángon 45 percig sütjük. A tojások fehérjét egy csipet sóval elkezdjük habbá verni. Hozzáadjuk a vaníliás cukrot és kanalanként a porcukrot. kemény habot verünk belőle. A készre sült süteményt kivesszük a sütőből, a tetejére kanalazzuk a kemény habot, majd egyenletesen elsimítjuk. Visszatoljuk a sütőbe, a hőfokot kicsit mérsékeljük, és szép pirosra sütjük. A receptet beküldte: Rozália Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |