| Almás-habos sütemény receptSütemények, édességek Hozzávalók: A tésztához: 25 dkg liszt 10 dkg cukor 7 dkg zsír 1 kisebb tojás 1/2 dkg sütőpor csipet só kb. fél kispohár tejföl Töltelékhez: 1,5 kg alma 10-15 dkg cukor őrölt fahéj kevés darált keksz Hab: 5 db tojásfehérje /lehet több is/ pici só pár csepp citromlé 5-10 dkg porcukor Elkészítés: A fenti összetevőkből tésztát gyúrok, majd kibélelem vele az előzőleg zsírozott, lisztezett nagyméretű gáztepsit. Darált keksszel megszórom a nyers tésztát, s ráteszem a tölteléket. Töltelék: kb. 1,5 kg almát lereszelek, levét kinyomkodom, s rövid ideig párolom 10-15 dkg cukorral. Őrölt fahéjjal ízesítem, s kevés darált keksszel "fogatom" össze a masszát. Ha kihűlt, rákenem a tésztára. Előmelegített sütőben 15 percig sütöm, majd ráteszem az alábbi habot, amivel tovább sütöm, míg az megszilárdul, s szép színt kap a teteje. 5 db tojásfehérjét /de lehet többet is/ kemény habbá verek pici sóval és pár csepp citromlével, majd óvatosan beleszórok ízlés szerint porcukrot /5-10 dkg/. Tanácsok: Megvárom, míg teljesen kihűl, csak utána szeletelem. /elő lehet venni a fagyasztóból a maradék tojásfehérjéket!/ Fotó megtekinthető a naplóm 487. bejegyzésében. A receptet beküldte: Hmv. Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |