| Habos almás süti receptSütemények, édességek Hozzávalók: 30 dkg liszt 15 dkg margarin 12 dkg cukor 4 tojás sárgája 1-2 ek tejföl vagy pici tej csipet só 1/2 tasak sütőpor Töltelékhez: 1 kg alma 10-15 dkg őrölt mák (vagy dió) cukor vaníliás cukor a tojások felvert habja Elkészítés: A hozzávalókból tésztát gyúrunk. Hidegre tesszük, amíg a tölteléket elkészítjük. Az almát megpucoljuk, lereszeljük, levét kinyomkodjuk, cukorral, a darált mákkal (dióval) összekeverjük. A tésztát félujjnyi vastagságúra nyújtjuk, vajazott, lisztezett tepsibe tesszük. A tésztára kenjük a tölteléket, kb. 25 percig sütjük. Közben keményre felverjük a tojásfehérjéket, aztán porcukorral, vaníliás cukorral ízesítjük. A félig sült süteményre rákenjük a 4 tojás felvert, cukrozott habját, lassú tűznél sütjük tovább, amíg megpirul a tojáshab a süti tetején. Tanácsok: Nagyon fini és hamar készen van! Elkészítési idő: 40 perc A receptet beküldte: Nikó81 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |