| Habos gyümölcspiskóta receptSütemények, édességek Hozzávalók: 4 tojás 25 dkg liszt 15+5 dkg cukor 1+1 vaníliás cukor csipet só 1/2 cs. sütőpor 1 dl majdnem forró víz 1 dl finom olaj, esetleg olvasztott vaj reszelt citromhéj 50-60 dkg darabolt, lecsepegtetett gyümölcs (meggy, barack, málna, más bogyós gyümölcsök) Elkészítés: A tojások sárgáit kikeverjük 15 dkg cukorral és 1 vaníliás cukorral, csipet sóval. Hozzáadjuk az olajat, a vizet, reszelt citromhéjat, végül a sütőporos lisztet. Egy kisebb tepsibe simítjuk egyenletesen (sűrű a massza), tetejét gazdagon megrakjuk gyümölccsel, és előmelegített sütőbe toljuk. Amikor a sütemény már majdnem megsült (szilárd, de még nem kezd el barnulni sem az alja, sem a teteje), kivesszük a sütőből, és a tetejére simítjuk a maradék cukorral és vaníliás cukorral, csipet sóval nagyon kemény habbá vert tojásfehérjéket. Villával megcifrázhatjuk kicsit a tetejét, majd visszatoljuk a sütőbe addig, amíg a hab megszilárdul és halvány rózsaszín nem lesz, a sütemény pedig készre sül. Kihűlés után vizes késsel szeletelhető, nagyon finom! Tanácsok: Ha friss gyümölcsünk nincs, inkább mirelitet használjunk, mint befőttet, mert a tészta amúgy is kellően édes. A receptet beküldte: Corra Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |