| Gyümölcsös tiramisu receptSütemények, édességek Hozzávalók: Hozzávalók 15 kockához 1 kg vegyes gyümölcs 2-3 evőkanál citromlé 25 dkg mascarpone (olasz tejszínkrém) 10 dkg porcukor 2 tasak vaníliás cukor 4 tojássárgája 2 dl tejszín 1 tasak habfixáló 1 csomag kész piskótalap (kb. 30 dkg) 6 evőkanál illatos likőr (triple sec) A díszítéshez: citromfűlevelek Elkészítés: Előkészítés: A gyümölcsöket megtisztítjuk, felaprózzuk, a barnulásra hajlamosakat meghintjük citromlével, lazán összekeverjük, majd lecsepegtetjük (mélyhűtött, szobahőmérsékleten felengedett gyümölcsöt, befőttet is használhatunk, az a fontos, hogy ne áztassa el a krémet!). Elkészítés: A mascarpone sajtkrémet habosra keverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral, majd egyenként hozzáadjuk a tojássárgájákat. A tejszínt a habfixálóval kemény habbá verjük, és több részletben a tojáskrémbe forgatjuk (egy kicsit híg lesz, nem baj!). Lehetőleg olyan piskótalap-csomagot vásárolunk, amelyben vegyesen van fehér és kakaós. A piskótalapok felével kibélelünk egy négyszögletes üvegtálat, meglocsoljuk a likőr felével, majd megkenjük a krém felével, és belenyomkodjuk a gyümölcs felét. Beborítjuk a maradék piskótalapokkal, meglocsoljuk a maradék likőrrel, elsimítjuk rajta a maradék krémet, végül változatosan kirakjuk a maradék gyümölccsel. Lazán ráfektetett, de pontosan illesztett alufóliával lefedjük a tálat, és legalább 6 órára/1 éjszakára a hűtőszekrénybe tesszük. Tálalásig hidegen tartjuk, majd kb.6x6 cm-es kockákra vágjuk, és a citromfűlevelekkel díszítjük. Tanácsok: Munka: kb. 1 óra Fogyasztható: másnap Kalóriatartalom: 180 kcal A receptet beküldte: Reiki Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |