| Ricottás-gyümölcsös szelet receptSütemények, édességek Hozzávalók: Tésztához 10 dkg margarin 20 dkg kekszmorzsa (kakaóssal a legfinomabb) Krémhez 25 dkg ricotta 2 dl habtejszín 1 citromból nyert citromlé 10 dkg porcukor 1 ek zselatin (púpos) 1 dl víz (forró víz) 15 dkg piros ribizli (vagy eper, málna, szeder, áfonya, fekete ribizli, meggy, stb.) Elkészítés: A tésztához a kekszet (én kakaós kekszet szoktam használni) összetörjük egy tálban. Nem kell teljesen porrá zúzni, maradhatnak benne nagyobb darabok is. A margarint felolvasztjuk, és összekeverjük a kekszdarával. Ezzel kész is a tészta. A formát (én hasábformát szoktam használni, de kapcsos tortaforma is kiváló hozzá) kibéleljük folpackkal, és az aljára simítjuk a tésztát. A krémhez első lépésként elkészítjük a zselatint. Ehhez felforralunk 1 dl vizet, és belekeverünk -a tűzről levéve- 1 púpos evőkanál zselatint. Amíg elkészítjük a krémet, hűlni hagyjuk. Egy magas falú tálba öntjük a tejszínt, és kemény habot verünk belőle elektromos habverővel. A ricottát 3-4 részletben keverjük hozzá, továbbra is az elektromos habverővel. Ezt követően adjuk hozzá a citrom levét és a porcukrot. Ízlés szerint további cukrot vagy citromot teszünk bele. Ha édes gyümölcsöt adunk hozzá, akkor kevesebb cukor is elég, de kóstolgatni kell, és ízlés szerint kialakítani a végső ízharmóniát. A langyos, de még nem megszilárdult zselatint kanalanként adjuk a krémhez, majd legvégül hozzákeverjük a gyümölcsöt. Nem kell megijedni, ha túl hígnak tűnik, pár óra alatt meg fog szilárdulni a hűtőben. A krémet a tésztára borítjuk, és pár órára vagy akár egy éjszakára is a hűtőbe tesszük. A teteje díszíthető további gyümölcsökkel, csokoládéforgáccsal, stb. A receptet beküldte: Emy 35 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |